Välkomstbrev 2018

 

Skärmklipp

                                                                                                                                                        

Vad kul att du ska tillhöra oss i WÄDUR under din studietid här på Linnéuniversitetet!

Vi hoppas du ser fram emot höstens Kick-off som, likt tidigare år, kommer bli legendarisk!
Nedan hittar du ett välkomstbrev där vi i styrelsen hälsar dig välkommen till gemenskapen i WÄDUR och på Linnéuniversitetet!

 

Hej!
WÄDUR är studentföreningen på Linnéuniverstetet för dig som studerar datalogi, informatik, medieteknologi, matematik och fysik! WÄDUR bildades redan 1985 och är en akronym som står för WÄxiöDataUtbildningaR.


Föreningen drivs av ett härligt gäng frivilliga studenter inom fakulteten för Teknik och finns till för att göra din studietid till en fantastisk upplevelse. Först och främst jobbar vi aktivt tillsammans med universitetet för att höja kvalitén på din utbildning. Vi arrangerar även ett stort antal sociala event som exempelvis sittningar och turneringar. Det främsta av dessa event är Kick-offen, den som i brukas kallas Nollning!


Din tid här på Linnéuniversitetet kommer starta onsdag 29/8 Wädurs kick-off 2018 som avslutas med en sittning på fredagen 7/9.

 

Vad innebär Kick-off?


Nollning, inspark, introduktion, kick-off, kärt barn har många namn! Under kick-off veckan kommer vi i styrelsen tillsammans med våra pekare (faddrar) att ta hand om er och göra en massa roliga aktiviteter tillsammans. Vårt mål är att ni tillsammans med oss, ska skapa nya kontakter och vänskapskretsar samt självfallet känna er varmt välkomna till Linnéuniversitetet. Nollningen ger dig en chans att träffa dina nya klasskompisar för första gången så att du faktiskt redan innan kursstart har en skön samling av människor runt omkring dig!


Under er första dag blir ni introducerade till universitetet och institutionen samt har en kort introduktion och upprop för ert program. Detta är er första anhalt på er nya studietid, och sker i år kl. 10.00 i Hus K, sal Wicksell. Vi i WÄDUR känns igen på våra ädelvita studentoveraller, och kommer finnas utspridda på Campus under dagen för att hjälpa till med vägbeskrivningar och allt annat, stort som smått! Det är bara att hugga tag i oss! Efter lunch kommer ni få göra ett diagnostiskt test så respektive lärare vet vilken nivå de ska lägga kurserna på. Observera att detta test är obligatoriskt. Efter detta drar vi igång Kick-offen med lagindelning och lite mys och umgänge hemma hos respektive lags pekare (base camp). När ni har lärt känna varandra lite i laget drar vi igång lekarna! Det kommer finnas möjlighet att tillexempel lämna en väska hemma hos respektive base camp.


Vi vill passa på att understryka att det självklart inte är en gammaldags, förnedrande ”nollning” med alkoholtvång och dylikt, endast härlig gemenskap i sin finaste form!


Inför Kick-offen har vi skapat en Facebook-grupp för att alla ska kunna hitta information om introduktionsveckan. Du hittar gruppen genom att söka på ”WÄDUR Kick-off 2018”. Har du fler frågor eller tankar om Kick-offen eller studietiden så hittar du oss på vår hemsida wadur.com!


För att förbereda dig på bästa sätt så är det mycket viktigt att du som blivande student även gillar ”Wädur – Linnéuniversitetet” på Facebook eftersom det är mesta del av information från vår förening skickas ut.


Vi hoppas att du har en fantastisk sommar så ses vi till hösten för en grym kick-off tillsammans!


Vänliga hälsningar


Jesper Tunroth


Ordförande Wädur

 


Övriga saker att tänka på:


• Viktigt! Wädur-kick off 2018 innehåller all information och alla länkar du kan tänkas behöva innan nollningen/terminsstarten! Gå därför in där och klicka dig runt, då blir vi väldigt glada!
• För att komma in på studentpubarna under Kick-offen behövs ett medlemskap till Linnéstudenterna. Detta kommer vi att ordna på torsdagen den 30nde.
• Första och andra dagen av Kick-offen säljer vi i WÄDUR ”Kick-off-band” för 500 kronor, i detta ingår nollingen med avslutningssittning samt medlemskap i Wädur under din studietid
• Du behöver även köpa nationsmedlemskap för att komma in på Sivans Studentpub vilket kostar mellan 80-150 kronor. Även detta kommer vi att hjälpa dig med!
• Karta över universitetet, nollningen kommer i huvudsak genomföras på Tufvanängen som ligger nedanför Tufvan https://lnu.se/globalassets/dokument---gemensamma/lokal--och-serviceavdelningen/campuskartor/karta_vaxjo_20171018-webb.pdf